SZARDELLÁS ARTICSÓKAKRÉM

Bár Mimi szinte minden hétköznap este meleget vacsorázik - ilyen az úszók élete, és persze így az enyém is megpecsételődött -, magunknak gyakran valamilyen zöldség/sajt/húskrémet készítek, bagettel, friss zöldséggel. Ez a szardellás articsókakrém (megejelent: Kifőztük - június) amolyan kamrából összeütős vacsora, hiszen a hozzávalókból általában szoktam tartani pár dobozzal itthon. Olívaolaj helyett nyugodtan használhatjuk a szardella olaját, az is finom lesz, és így nem is megy kárba. A Russell Hobbs Horizon 3in1 botmixerével pedig tényleg pár perc alatt kész a krém. Pirítósra vagy tortillacsipszre szoktuk kenegetni...


Hozzávalók
1 articsókakonzerv (24 dkg)
10 dkg csicseriborsó-konzerv (lecsepegtetve)
kb. 10 db olajosszardella-filé
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt tarka bors
2 teáskanál frissen facsart citromlé
3 teáskanál olívaolaj
pár szem kapribogyó

a tálaláshoz:
tortillacsipsz vagy pirítós


Az összes alapanyagot alaposan összeturmixoljuk a botmixerrel. Tálaláskor tortillacsipszet vagy pirítóst kínálunk mellé. Olívaolaj helyett használhatjuk a szardella olaját is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések