2013. jan. 11.

NARANCSOS TÚRÓTORTÁNK


 A krém akár előző nap is elkészíthető.
 
Narancsos túrótorta




Hozzávalók:
 
 
Piskótához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1 mokkáskanál sütőpor
 
Krémhez:
25 dkg túró
2 narancs frissen facsart leve
1 csomag zselatin fix
fél citrom reszelt héja
80-90 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 teáskanál rum
250 ml tejszín
1 narancs húsa lehártyázva, apró kockákra vágva
 
Díszítés:
2 marék szeletelt mandula megpirítva
egy darabka magas kakaótartalmú csoki
narancsszeletek

Először elkészítem a piskótát. A tojások sárgáját és a cukrot habosra dolgozom (fehéredésig), majd összekeverem a liszttel és a sütőporral. A fehérjéket kemény habbá verem, és laza mozdulatokkkal belekeverem a sárgákból készített masszát, vigyázva nehogy összetörjem a habot. Beleöntöm egy kb 23 cm-es tortaformába és közepes hőfokon készre sütöm (tűpróba).
 
A krémhez a túrót és a narancs levét krémesre turmixolom, hozzáöntöm a zselatin fixet és elkeverem. Majd következik a citromhéj, a porcukor, a vaníliás cukor és végül a rum.
A tejszínt külön felverem és óvatosan a túrókrémhez keverem. Hűtőben pihentetem 15-20 percet.
 
Összeállítás:
A kihűlt piskótát félbe vágom, az alsó lapot megkenem a túrókrémmel és a tetején elrendezem a narancskockákat. Befedem a másik lappal és az egesz tortát bevonom a maradék krémmel. Az oldalára felügyeskedem a pirított mandula szeleteket, a tetejére bőven reszelek az étcsokiból és végül felhalmozom rá a friss naracskarikákat. Nem árt, ha tálalásig néhány órát pihen a hűtőben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése